26 elokuuta 2014

A-esteen juoksukontaktin koulutussarja syys-lokakuussa

Tarjolla a-esteen juoksukontaktin koulutusta.

Kyseessä on ns. Sandersin menetelmä, joka perustuu amerikkalaisen agilitykouluttajan Rachel Sandersin DVD:hen "Reliable Running A-frames".

Menetelmän perusteella tekemästäni koulutussuunnitelmasta löytyy dokumentaatiota tästä linkistä.

Koulutus käsittää kolme puolentoista tunnin treenikertaa (lauantai 6.9., 20.9. ja 4.10. klo 12-13.30)
Kurssille otetaan viisi koirakkoa.

Kouluttaja Jari Lukkarinen. Koulutus pidetään kouluttajan treenikentällä Hammaslahdessa.

Koulutussarjan hinta on 50€, joka sisältää koulutussuunnitelmassa mainitun PVC -muovisen koulutusboksin. Ilman boksia hinta on 30€.

1. treenikerralla treenataan perusteet (ground work), joilla koulutettava treenaa itsenäisesti kotioloissa boksin hakemisen ja suorittamisen
2. treenikerralla opitaan perusteet hyppymatriisin (jump grid) suorittamisesta
3. treenikerralla siirretään tekniikka matalalle a-esteelle ja siitä vähitellen täyskorkealle.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: jari.lukkarinen ät gmail.com


-----------------------------------

Kun itse 2009 aloin kouluttaa omaa, 8-vuotiasta koiraani tähän menetelmään, oli koirallani hieman epämääräinen 2on2off ja kontaktivirheitä tuli kisoissa vaihtelevasti. Noin kuukauden harjoittelulla olin saanut koirani opetettua juoksukontaktille ja koira oli täysin pois oppinut vanhasta menetelmästä.

Innostuin kouluttamaan myös perheen kaksi muuta koiraa, joista nämä jälkimmäiset oppivat huomattavasti nopeammin kuin ensimmäinen, koska ohjaajalle oli kehittynyt rutiini kouluttamiseen. 

2102 koulutin sitten nuorimman koiramme suoraan tämän tekniikan osaajaksi ja tämä oli luonnollisesti kaikkein helpoin tapaus, koska vanhaa oppimishistoriaa ei ollut rasitteena.

Näinä viitenä oppivuotenani olen kilpaillut yli kolmesataa virallista agilitystarttia, kontaktivirheitä on kisoissa tullut neljällä koiralla yhteensä kaikkiaan ehkä pari-kolme.

Suoritus on täysin spontaani ja osittain siksi nopea. Kolmanneksi vanhimmalle koirallemme olen mitannut sähköisellä ajanotolla toistuvia noin sekunnin mittaisia estesuorituksia.

Suorituksen spontaanius antaa ohjaajalle lisää mahdollisuuksia ohjaamiseen ja sijoittumiseen vapaasti radalla, koska itse estesuoritus ei edellytä ohjaajalta erillistä ohjaamista tai vapautuskäskyä.

Ehkä suurin etu tekniikasta varsinkin raskasrakenteisilla koirilla on se, että koiran tuki- ja liikuntaelimistö ei rasitu suorituksessa niin paljoa kuin pysäytystä edellyttävässä tekniikassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti