02 helmikuuta 2017

Sammyn pujotteluprojekti 29.1.2017

Sammy ei juurikaan pujottelua harrastanut ennen ensimmäistä ikävuottaan, koska nuoren koiran kasvulevyt eivät monesti ole yli vuoden ikäisenäkään sulkeutuneet ja intensiivinen pujottelutreeni saattaa aiheuttaa selän kudoksiin pysyviä muutoksia, jotka eivät välttämättä ensimmäisten ikävuosien aikana oireile, mutta vanhemmiten saattaa tulla ongelmia.
Koska selän ns. spiinapisteistä lähtee heijaste moneen sisäelimeen, hermotuksiin ja raajoihin, on selän kunnolla iso merkitys koiran hyvinvoinnin kannalta. 
Sammyn lonkat ja kyynärät kuvattiin tammikuussa ja ne todettiin melko moitteettomaksi. Selkää ei kuvattu, koska selkä on pitkälti rustoista koostunut ja röntgenkuvassa mahdolliset kudosongelmat näkyvät huonosti. Melko turvallisin mielin siis uskaltaa jatkaa täysipainoista harrastamista.

Pujottelua Sammy ehti opiskella perinteisellä kädestä vetämällä -tekniikalla, mutta etupalkka oli korkeahkovireiselle koiralle myrkkyä, joten päätin ottaa ohjurit avuksi. Sammy tottui ohjureihin hyvin nopeasti, alkuun pitilaittaa muutama päällekkäin, mutta nopeasti vähensin niitä, kun koira alkoi oivaltaa jutun juonen. Edellisellä koirallani, Rhealla en käyttänyt mitään apuvälineitä, koska tämä yksilö oli huomattavasti rauhallisempi ja sen suoritusta pystyi vahvistamaan etupalkalla helpommin koiran karkaamatta esteeltä.
Tästä on hyvä jatkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti