12 lokakuuta 2015

Sertiä, piirinmestaruutta ja sen analysointia

Joensuun Agilityurheilijat ry:n agilitykilpailussa Aleksis Kiven päivänä 2015 teimme Timmyn kanssa triplat, eli kolme nollatulosta.
Kaksi ensimmäistä agilityrataa olivat ihan kelpo suorituksia, melko virheettömiä ja hyvällä etenemällä, mutta emme oikein suoraviivaisilla radoilla kyenneet palkintosijoille saakka.
 
Timmy poseeraa sertiruusukkeensa kanssa.
11.10.2009 vieressa patsasteleva Preston
sai viimeisen SERT-H -ruusukkeensa.
Viimeinen rata, hyppyrata, oli melkoinen killeri muutamine ansapaikkoineen. Radalla oli mm. kaksi ns. englantilaista estettä, joitten suoritussuunnan sai valita itse. Omavalintaisen putken jälkeen oli omavalintainen pujottelu ja siltä irtoaminen ratkaisi sen, ehtiikö pujottelua seuraavan kahden esteen takaiselle takaakierrolle. 
Joko oli osattava itsenäinen pujottelu leikkauksineen tai sitten nopeat jalat. Itsellä oli jälkimmäiset. 
Hyppyradan voiton lisäksi saimme toisen hyppysertifikaatimme, eli SERT-H:n. 
kuohujuomat
Piirinmestaruus ratkesi kahden jälkimmäisen radan yhteistuloksella. Meillä oli ainoana koirakkona mediluokassa yhteistulos nolla, joten pokkasimme Pohjois-Karjalan Kennelpiirin piirinmestaruuden. 
Valitettavasti Kennelpiiri ei ole kuitenkaan hyväksynyt seuramme (Agilityliiton ohjeitten mukaan päivitettyjä) agilityn piirinmestaruussääntöjämme, joten suoraa osallistumisoikeutta agilityn Suomenmestaruuskisoihin emme saaneet.  

Sinänsä tuolla osallistumisoikeudella ei ole minulle merkitystä, koska sain yhdessä kilpailussa jo kolme osallistumiseen vaadittavaa nollatulosta sekä voittotuloksen, joten loppujen kerääminen ei liene ongelma.

Piirinmestaruusporsas
Hämmästyttää vain, että jos Kennelpiiri ei ole vahvistanut agilityn piirinmestaruuskisojen sääntöjä, niin voiko tämä kilpailu ylipäätään olla virallinen piirinmestaruuskilpailu?

Kokeessa noudatetaan Suomen Kennelliiton alaisen lajiliiton, Agilityliiton koesääntöjä, joten on melko omituista, jos Kennelpiiri voi omalla hyväksymisellään/hylkäämisellään mitätöidä piirinmestaruusstatuksen.
On mielenkiintoista nähdä, miten tämä peli jatkuu, koska nyt periaatteessa ei ole olemassa hyväksyttyjä piirinmestaruuskisan sääntöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti