03 lokakuuta 2013

Kontaktiharjoite a-esteelle

Koulutussuunnitelmassa esitellyn a-esteen juoksukontaktin treenaamisessa tarvittavan boxin voi helposti valmistaa monellakin tavalla.

Viitisen vuotta sitten tein harmaasta polyeteeniputkesta kuvan mukaisen boxin. Tuollaista harmaata putkea ei saamieni tietojen mukaan enää valmisteta, mutta ainakin Biltemassa ja Puuilossa on vastaavaa 32x1 mm putkea valkoisena. Puuilon 3 metrin salko maksaa 6.90€, joten ei ole hinnan kiroissa. Biltemassa on vain hieman kalliimpaa.

Kuvan boxissa on kumiköydestä tehty lenkit, joilla laatikon saa kiinnitettyä a-esteen sivuruuveihin. Boxinhan pitäisi pysyä paikallaan, koska koirahan ei saa kostea siihen!

Kulmakappale löytyy esim. Biltemasta numerolla 86-959
Pari kulmakappaletta maksaa vitosen.

Boxi kannattaa mitoittaa siten, että se sopii hyvin listojen väliin. A-estehän voi olla kontaktiosan leveydeltä mitoiltaan 90-115 cm väliltä ja korkeushan on 106 cm.

Kulmiin tehdään noin 20 mm reikä, johon upotetaan esim. pätkä harjanvartta, jolla saadaan boxiin korkeutta maasta parin sentin verran.

On ehkä hyvä varmistaa liitokset pienillä ruuveilla, jotta liitokset eivät elä ja tiivistää silikonilla, jotta vesi ei pääse putkiin.

Laatikon voi valmistaa halvemmallakin, esim. 33x33 mm höylätystä puutavarasta.

Kappaleet asetetaan pöydälle ja liimataan kasaan. Tarvittavan pitkiä ruuvipuristimia harvalla on, mutta itse käytin kuormansidontaliinaa (räikkäliina) jonka voi vaikka lainata tai sitten ostaa halpakaupasta muutamalla eurolla.
Kun liima on kuivunut, esiporataan kulmat ja vahvistetaan 4x55 ruuveilla. Kulmat pyöristetään hiekkapaperilla, tai jos käytössä on höylä, jopa yläjyrsin, aina parempi. Lopuksi laatikko maalataan halutulla värillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti